Nin

Ο χαρακτήρας kanji 忍 (nin ή shinobu) σημαίνει “υπομονή”. Αυτός ο χαρακτήρας είναι κατασκευασμένος από δύο μέρη. Το επάνω μέρος είναι το 刃 (Yaiba), που σημαίνει “σπαθί ή μαχαίρι”. Το κάτω μέρος είναι το 心 (Kokoro), το οποίο σημαίνει “πνευματική ή φυσική καρδιά”.

Nin είναι όταν κάποιος σας απειλεί με ένα σπαθί και σχεδόν σας σκοτώνει, αλλά παραμένετε υπομονετικοί και ήρεμοι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη nin σε διαφορετικές καταστάσεις – για παράδειγμα, αν κάποιος σας επικρίνει αλλά εσείς δείχνετε υπομονή.

Η λέξη nin χρησιμοποιείται ως πρώτο συνθετικό στη λέξη “Ninja”. Θα ήθελα να μοιραστώ μια ιστορία για ένα Ninja. Πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της περιόδου EDO, υπήρχαν πολλοί Ninja. Μια μέρα, ο Shogun (ο στρατιωτικός ηγέτης της Ιαπωνίας) κάλεσε ένα Ninja στο κάστρο του. Ο Ninja μπήκε σε ένα δωμάτιο του κάστρου του Shogun στο οποίο ευρίσκονταν πολλοί υψηλής τάξης Samurai. Ο Shogun του ζήτησε να δείξει την καλύτερη τεχνική του. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι που θα έβλεπαν την τεχνική του Ninja. Νόμιζαν ότι μπορεί να περπατήσει στο νερό ή να εξαφανιστεί μπροστά τους. Τότε ο Ninja είπε: “Ναι, θα σας δείξω την τεχνική μου”. Στη συνέχεια, έλυσε τη μαύρη ζώνη του και το την άπλωσε στο tatami. Άρχισε να περπατά αργά πάνω από το ένα άκρο της ζώνης του και αφού περπάτησε στο άλλο άκρο της ζώνης, έστρεψε το κεφάλι του στο Shogun. Ο Shogun και όλοι οι Samurai ήταν μπερδεμένοι. O Shogun θυμωμένος ρώτησε: “Τι ήταν αυτό;. Μπορώ να το κάνω και εγώ!” Στη συνέχεια, ο Ninja είπε: “Ναι, ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό. Ωστόσο, αν η ζώνη ήταν στα 100 μέτρα ή ακόμα και στα 1.000 ψηλά, πόσοι από εσάς θα μπορούσατε να το κάνετε; Εγώ περπατάω και εκεί όπως μπορώ να περπατήσω στο έδαφος. ” Ο Shogun και όλοι οι Samurai κατάλαβαν ότι η μεγάλη τεχνική των Ninja βασίζετε στην καρδιά και το μυαλό του πολεμιστή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική Ninja, όταν μιλάτε σε 100 ή 1.000 άτομα. Με τόσους πολλούς ανθρώπους μπροστά σας, ίσως να αισθάνεστε φοβισμένοι να μιλήσετε. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να σκεφτείτε ότι μιλάτε μόνο σε ένα άτομο.

Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα είστε ακριβώς όπως ο Ninja.